Tietoa meistä

Mehiläiskummien toiminnasta vastaa yksityinen mehiläistarhaaja Carolina yhteistyössä Marbackan hunajatilan kanssa. Kummihunaja toimitetaan pääsääntöisesti Sarvilahden tilalta.

Mehiläiset ovat meille sydämen asia. Kohtelemme niitä kunnioituksella ja välitämme niiden hyvivoinnista. Pyrkimyksemme on aina toimia pesillä niin, ettemme vahingoita mehiläisiä. Hoidamme mehiläisiämme puhtaasti perinteisin menetelmin käsityönä. Pesiä ei siirrellä, vaan ne pysyvät samoilla paikoilla vuodesta toiseen.

Carolina

Aloitteleva mehiläistarhaaja. Innostukseni mehiläistarhaukseen alkoi, kun jouduin olosuhteiden pakosta hetkellisesti sulkemaan oman kiipeilyalan yritykseni vuoden 2020 keväällä jyllänneen koronapandemian johdosta. Sain töitä Marbackan hunajatilalta ja mehiläismaailma vei kertaheitolla mennessään! Tällä hetkellä (keväällä 2024) minulla on viisi mehiläispesää kotipihallani.

Mehiläistarhaus ja kummitoiminta ovat minulle harrastus ja teen niitä rakkaudesta pörriäisiin. Työkseni olen moniala yrittäjä; henkilökohtainen avustaja, yrityskoordinaattori, järjestyksenvalvoja, vartija, siivooja, varhaiskasvatuksen tuuraaja sekä paljon muuta. Mehiläistarhauksen lisäksi harrastan saksofonin soittoa, koripalloa, kamppailulajeja ja kiipeilyä. Pörriäisten lisäksi meillä asustaa kotona kaksi minhusky koiraa, kissa ja kanoja.

Tomas ja Bjarne, Marbackan hunajatila

Tomas ja Bjarne ovat kokeneita mehiläistarhaajia. Tomaksen isä Bjarne aloitti mehiläistarhauksen jo 1980-luvulla puolisonsa Mian kanssa. Tomas on siis jo pienestä pitäen päässyt puuhastelemaan mehiläisten parissa. Marbackan hunajatila sijaitsee Loviisan Liljendalissa, ja siellä on noin 150 mehiläispesää. Tila on perheyritys, joka työllistää Tomaksen, Bjarnen ja Mian lisäksi myös Carolinan. Täältä voit lukea lisää Marbackasta.

Tässä juttu mehiläiskummi toiminnasta, jonka Loviisan sanomat julkaisi hienäkuussa.