Kummi-info

Täältä löydät tuoreimman tiedon kummitapahtumista. Lisätietoja saa sähköpostitse.

Kevät 2024

Järjestämme kuukausittain hunajanmaistelu iltoja. Päivämäärät ilmoitetaan kummeille sähköpostitse.

Kesä ja syksy 2023

Tänä kesänä järjestettiin taas ennätysmäärä kummivierailuja, yhteensä 15 kappaletta. On ollut mukava tutustua niin moneen uuteen kummiin ja kiva nähdä myös muutama vanhakin kummi uusinta vierailulla 🙂

Kummivaroilla olemme ostaneet taas lisää pesäkalustoa nimittäin Sarvilahden kummipesien määrä kasvoi kuuteen! Mehiläiset on nyt laitettu talvitelakoille ja hunajatoimituksia aletaan lähettämään kummeille parin viikon sisällä.

Tässä vielä fiilistelykuvia kesän kummivierailuilta!

Hisilicon K3

Syksy ja talvi 2022/2023

Perjantaina 14.4.2023 vietettiin kauden viimeistä hunajanmaistelu iltaa. Toukokuun lopulla pääsemme toivonmukaan järjestämään jo ensimmäiset kummipesä vierailut. ❤ Kummeja infotaan näistä aina sähköpostitse.

Makuhunajat rivissä 14.4.2023
Kummit maistelemassa 14.4.2023

Kesä 2022

Tänä kesänä järjestimme ennätysmäärän kummivierailuja yhteensä 12 kappaletta! Oli mahtava tavata niin monta mehiläisistä kiinnostunutta ja esitellä kummipesiä 🙂 Korjasimme pienen hunajasadon jo heinäkuun lopulla ja nyt elokuun lopulla korjaamme varsinaisen hunajasadon. Syyskuun alulla teemme pesille tärkeän punkkitorjunnan ja aloitamme talviruokinnan ja tämän jälkeen pesiä ei voi enää availla. Eli seuraavat kummivierailut ovat sitten kesällä 2023.

Kummivaroilla olemme tänä kesänä ostaneet lisää pesäkalustoa, sillä sarvilahden pesät tuplaantuivat kahdesta neljään! Myös uusia hanskoja sekä yksi puku hankittiin kummeille.

Syksyllä ja talvella 2022 järjestämme kummeille hunajan maistelu iltoja. Näistä ilmoitetaan kummeille sähköpostilla.

2022 satoa

Kesä 2021

Vuoden 2021 kummituotoilla saimme ostettua uuden käsikäyttöisen hunajalingon Sarvilahteen, uutta pesäkalustoa sekä useamman tarhaushaalarin kummeille. Seuraavana investointilistalla on muutama tarhaushaalari myös lasten koossa 🙂

Olemme kerenneet viettämään jo useampia kummipäiviä tänä kesänä (2021). Tässä hieman fiilistelyjä kuvien kera! Kummipäivistä infotaan kummeille aina sähköpostitse. Mikäli et pääse osallistumaan suunnitelluille kummipäiville voit ehdottaa myös muita päivämääriä.

Kummivierailu Loviisan Sarvilahdessa 16.7
Kummivierailu Marbackassa 10.7
Kennojen esittelyä

Hunajanmaistelu-ilta Porvoossa perjantaina 2.10 klo 18:30-20:30

Perjantaina 2.10 vietettiin hunajanmaistelu-iltaa kiipeilykeskus Grottanilla. Olipas mukava tutustua uusiin kummeihin. 😊🤩 Seuraavaa kummipäivää vietetään marraskuussa. 🍯

Kummit pääsivät hunajan lisäksi testaamaan kiipeilyä!

Hei kaikki kummit! Nyt on hunajanmaistelu-illan päivämäärä lyöty lukkoon. Tapahtuma järjestetään Porvoossa, Kiipeilykeskus Grottanin tiloissa. Eli kummeilla on myös oiva mahdollisuus koittaa kiipeilyä veloituksetta 🙂 Tarjoamme pientä suolaista purtavaa ja testaamme eri makuhunajoita. Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 28.9.

Kummipäivää vietettiin Marbackassa perjantaina 21.8.2020

Pesiä ihmettelemässä

Kummipäivillä kaikki kummit ovat tervetulleita tutustumaan tilan toimintaan. Mikäli säät sallii, käymme pesillä katsomassa mitä mehiläiset touhuaa. Perehdymme myös siihen, mitä työkaluja hunajan linkoamiseen tarvitaan ja miten purkittaminen tapahtuu. Käydään siis läpi hunajan matka kennosta kummejen kotiin.

Vuoden 2020 kummeilla on tietenkin mahdollisuus osallistua myös tulevan kevään ja kesän kummipäiville. Tapahtumia järjestetään useeaan otteeseen keväällä ja kesällä 2021.

Syksyn ja talven kummitapahtumia

Pitkin syksyä ja talvea järjestämme hunajanmaistelu iltoja. Paikkana toimii Kiipeilykeskus Grottan Porvoossa (Ratakatu 7). Kummit ovat tervetulleita tutustumaan toisiin mehiläisintoilijoihin ja samalla maistellaan erilaisia hunajia.

Kaikista tapahtumista lähetetään kummeille tietoa sähköpostitse.

Tervetuloa mehiläiskummien iloisen pörisevään seuraan! <3